Ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

AANBIEDING

We nodigen u graag uit voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek ten behoeve van een bovenooglidcorrectie bij Face-Bar te Helmond en Maastricht. Een bovenooglidcorrectie kost € 850,00. 


 Voor ooglidcorrectie.jpg 4 weken na ooglidcorrectie door Ceulen.jpg 

Heeft u last van overhangende oogleden, afhangende wenkbrauwen, wallen of rimpelvorming rond de ogen? Dan kan een ooglidcorrectie voor u een passende oplossing zijn. Deze relatief kleine ingreep kan zorgen voor een groot resultaat. Via een klein sneetje in de huid verwijderen we overtollige huid, een stukje spier en soms een overschot vetweefsel. Door het vet op de juiste plekken te verwijderen valt de druk die van binnenuit op uw huid staat weg. Na een ooglidcorrectie ziet u er jonger, frisser en minder vermoeid uit.


BEHANDELING

Bij Ceulen Huidkliniek kunt u terecht voor een bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie, een combinatie van beide. Zowel operatief als met behulp van de CO2 laser. Alle ooglidcorrecties worden uitgevoerd door  Dr. Roeland Ceulen. Ceulen heeft reeds vele jaren ervaring in cosmetische en operatieve behandelingen. Samen met het strenge kwaliteitsbeleid en de aandacht voor de patiënt bent u bij Ceulen Huidkliniek verzekerd van topzorg!


TARIEVEN

Ooglidcorrectie boven beiderzijds operatief        € 850,00
Ooglidcorrectie onder beiderzijds operatief € 1150,00
Ooglidcorrectie boven en onder operatief € 1850,00
Ooglidcorrectie boven en onder met CO2 laser (per keer)  € 400,00

ALGEMENE INFORMATIE OVER EEN OOGLIDCORRECTIE VAN DE BOVENOOGLEDEN

De ooglidcorrectie van de bovenoogleden (Blepharoplastiek superior) is de oplossing voor het slapper worden van de bovenoogleden. Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd met het behoud van “eigen ogen”. Een natuurlijk resultaat na het ondergaan van de bovenooglidcorrectie is wat u er van verwachten mag.

Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden is een kleine operatieve ingreep onder lokale verdoving. De reden waarom er zoveel ooglidcorrecties worden uitgevoerd is dat door het minder elastisch worden van de huid de oogleden slapper worden en uitzakken. Bij de bovenoogleden heeft dit als direct gevolg dat een huidplooi van het bovenooglid op de wimpers gaat rusten, waardoor het openen van het oog moeilijk wordt. Ooglidcorrecties van de bovenoogleden worden veelal ook uitgevoerd vanwege klachten van zware oogleden, drukkend gevoel op de bovenoogleden en hoofdpijnklachten. Door het zakken van het voorhoofd en dientengevolge de wenkbrauwen kan het probleem van de huid van de bovenoogleden eerder tot een probleem en dus een indicatie voor een bovenooglidcorrectie leiden. Indien de wenkbrauwen te laag zijn gezakt is een correctie van de bovenoogleden niet de juiste oplossing. In dat geval moet er een wenkbrauwlift worden uitgevoerd, al dan niet gecombineerd met een bovenooglidcorrectie.


BOVENOOGLIDCORRECTIE TEGEN HET VEROUDERINGSPROCES

In de strijd tegen het verouderingsproces wordt een ooglidcorrectie van de bovenoogleden vaak ingezet. Hoewel enige rimpel- en plooivorming in het gezicht tot het normale verouderingsproces behoren, kan door het uitzakken van de oogleden een overigens nog jong gezicht veel ouder en vermoeider lijken. Daarom wordt bij de beoordeling van het behandelen van “the aging face” altijd bekeken of een bovenooglidcorrectie en/of een onderooglidcorrectie van toegevoegde waarde kunnen zijn. Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden, eigenlijk een betrekkelijk kleine ingreep, kan in deze situatie een sterke verbetering brengen, met behoud van een natuurlijke uitstraling.


OOGLIDCORRECTIE VAN DE BOVENOOGLEDEN, WIE KOMT ER VOOR IN AANMERKING?

Of een ooglidcorrectie van de bovenoogleden een oplossing kan bieden van de klachten en/of wensen moet bij iedere patiënt individueel bekeken worden. Leeftijd speelt geen rol van betekenis in de afweging of de bovenooglidcorrectie wel of niet kan worden uitgevoerd. Eventuele zogeheten kraaienpootjes verdwijnen door het uitvoeren van de ooglidcorrectie van de bovenoogleden overigens niet. Deze zijn eventueel aanvullend met Botox te behandelen, gelijktijdig met de bovenooglidcorrectie. Maar natuurlijk alleen indien u dit wenst. Indien u een bovenooglidcorrectie overweegt en u hebt ook klachten over uw gezichtsvermogen, tranende en/of juist droge ogen, dan is het aan te raden om dit in het eerste consult te melden.


HET ONTSTAAN VAN DE INCATIE VOOR EEN OOGLIDCORRECTIE VAN DE BOVENOOGLEDEN

Huidoverschot is het gevolg van het ouder worden, zo ook bij de bovenoogleden, wat op zich al genoeg indicatie kan zijn voor het verrichten van een bovenooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden wordt vaak op al wat jongere leeftijd (voor het dertigste levensjaar) uitgevoerd wanneer er aanleg voor deze aandoening bestaat door een bepaalde bouw van de oogkas en/of oogleden die sneller slapper en dunner worden. De huid van de bovenoogleden gaat dan overhangen waarbij u het gevoel krijgt dat de wenkbrauwen opgetrokken moeten worden, om beter te kunnen zien. Vermoeide ogen kunnen het gevolg zijn.


BOVENOOGLIDCORRECTIE OF WENKBRAUWLIFT?

Een bovenooglidcorrectie wordt vaak nog uitgevoerd terwijl er al enige mate van verzakking van de wenkbrauwen bestaat. Echter moet er geen ooglidcorrectie van de bovenoogleden worden uitgevoerd indien er sprake is van een duidelijke mate van verzakking van het voorhoofd en dientengevolge ook van de wenkbrauwen. In dit geval is het vaak raadzaam om in plaats van een bovenooglidcorrectie een wenkbrauwlift te laten verrichten. Soms is het verstandig om een gecombineerde ingreep te laten doen. Tijdens het consult wordt u uitgelegd wanneer dit het geval is. Ook indien u tegelijk met bovenooglidcorrectie een onderooglidcorrectie overweegt kunt u dit het beste direct bespreken tijdens het eerste consult.


VERWACHTINGEN NA EEN OOGLIDCORRECTIE VAN DE BOVENOOGLEDEN

Een ooglidcorrectie van de bovenoogleden biedt, mits op de juiste wijze en bij de daarvoor geselecteerde kandidaat uitgevoerd, een goede verbetering en een verfrissende blik. Zoals bij elke ingreep, moet men ook bij een bovenooglidcorrectie realistisch zijn in de verwachtingen. Bij het eerste consult voor de bovenooglidcorrectie is het verstandig uw verwachtingen goed op een rijtje te zetten en te bespreken. De specialist die uw bovenooglidcorrectie zal doen heeft een zeer ruime ervaring met het uitvoeren van de ooglidcorrecties.


VOOR DE INGREEP VAN EEN OOGLIDCORRECTIE VAN DE BOVENOOGLEDEN

De ooglidcorrectie van de bovenoogleden vindt in principe onder plaatselijke (lokale) verdoving plaats. U mag voorafgaand aan de bovenooglidcorrectie gewoon eten en drinken.

Als u medicijnen neemt die “het bloed dunner maken” zoals Marcoumar, Sintrom (Sintromitis), Aspirine (Acetylsalicylzuur) of een andere bloedverdunner, moet u dit vantevoren, tijdens het consultgesprek voor de bovenooglidcorrectie, altijd melden. Deze medicijnen dienen namelijk, na toestemming van de voorschrijvende arts, vaak enige tijd gestaakt te worden voor de bovenooglidcorrectie.

Zorgt u ervoor dat u voor de bovenooglidcorrectie absoluut geen make-up gebruikt, ook geen dagcrème. U dient al uw sieraden, uw horloge en piercings voor de ooglidcorrectie van de bovenoogleden, af te doen. Verder adviseren wij u twee dagen voor tot twee dagen na de bovenooglidcorrectie geen alcohol te nuttigen.

Een half uur voor de bovenooglidcorrectie adviseren wij u om 2 tabletten van 500 mg Paracetamol (geen Aspirine!) te nemen.

Indien u erg zenuwachtig bent kunnen we u eventueel aan het begin van de ooglidcorrectie een rustgevend medicament geven.

De ingreep zal qua duur ongeveer één uur bedragen.


BESCHRIJVING VAN DE OPERATIE VAN EEN OOGLIDCORRECTIE VAN DE BOVENOOGLEDEN

Voorafgaand aan uw bovenooglidcorrectie wordt door uw behandelende specialist exact bepaalt hoeveel er aan huidoverschot bij u aanwezig is. Voor aanvang van de bovenooglidcorrectie tekent hij/zij dit af met watervaste stift.

Vervolgens neemt u plaats op de behandelstoel en wordt het hele gezicht gepoetst met een soort zeepoplossing die niet brandt op uw huid of in de ogen. Hierna komen er steriele doeken om het haar en de hals. U mag dan niet meer met uw handen aan uw gezicht komen tijdens de bovenooglidcorrectie. Indien u tijdens de bovenooglidcorrectie jeuk ervaart, geeft u dit aan en wordt er voor u gekrabd.

Voor de verdoving van de bovenooglidcorrectie zet de specialist een verdovingsprikje aan de beide zijkanten van uw oog en vanuit dit verdoofde stukje huid wordt de rest van het bovenooglid verdoofd. De bij het bovenooglid gegeven prikjes gebeuren met het kleinste naaldje dat er bestaat. Bij de ooglidcorrectie van de bovenoogleden geeft de gebruikte verdovingsvloeistof geen branderig gevoel in tegenstelling tot de vloeistof die veelal gebruikt wordt voor het zetten van lokale verdovingen.

Als door alle prikjes voor de ooglidcorrectie, de oogleden verdoofd zijn, voelen ze dik en gezwollen aan. Dit komt omdat er veel verdovingsvloeistof in uw oogleden is gespoten. De verdoving voor de bovenooglidcorrectie werkt meteen.

Na het omsnijden van het overschot aan huid bij een bovenooglidcorrectie, wordt het stukje huid met een soort laserachtig apparaatje verwijderd. Het werkt met een heel fijn elektrisch stroompje. Dit kunt u op diverse wijzen ervaren. De meeste mensen geven aan dat ze een bepaalde druk op de oogbol ervaren, andere geven het aan in het voorhoofd. Het is een bijzondere sensatie en het doet geen pijn. Het gebruik van dit apparaat dient om alle bloedvaatjes gelijk dicht te branden. Hierdoor is de kans op bloedingen bij een bovenooglidcorrectie praktisch nul geworden.

Omdat het vaak nodig is, zal er ook wat overtollig vet in de binnenste ooghoeken worden verwijderd bij het verrichten van een bovenooglidcorrectie, dit voor een zeer fraai cosmetisch resultaat. Hierna wordt bij een bovenooglidcorrectie het verslapte deel van de kringspier van het oog strakker gemaakt in verticale en horizontale richting. Ook wordt de bovenooglidslagplooi dusdanig geaccentueerd dat u weer een jeugdige oogopslag krijgt na de bovenooglidcorrectie.

Na controle of de wond helemaal droog is wordt er begonnen met het inbrengen van het hechtdraadje. Bij het hechten van de wondjes van een bovenooglidcorrectie wordt heel dun, zeer geavanceerd hechtmateriaal gebruikt wat niet zal opzwellen in de wond. Hierdoor is het hechtdraadje, gebruikt bij een bovenooglidcorrectie, zonder enige weerstand te verwijderen. Het litteken van een bovenooglidcorrectie valt precies in de oogplooi en zal enige tijd na de ooglidcorrectie van de bovenoogleden (nagenoeg) onzichtbaar zijn.

Om de wondjes van de bovenooglidcorrectie zo goed mogelijk te beschermen worden er hechtpleistertjes (soort zwaluwstaartjes) over de gehechte wondjes geplakt.

De hechtpleistertjes en hechtingen gebruikt bij de bovenooglidcorrectie worden afhankelijk van uw specifieke situatie, maar meestal na ongeveer 7 dagen verwijderd. Door op deze wijze te werk te gaan, zal het litteken vrijwel onzichtbaar genezen. De gevoeligheid na de ooglidcorrectie van de bovenoogleden is zeer gering en meestal zijn pijnstillers niet eens nodig.


WAT GEBEURT ER NA EEN OOGLIDCORRECTIE VAN DE BOVENOOGLEDEN?

Na de bovenooglidcorrectie gaat u naar huis met kleine steristrips op de wondjes. Om zo veel mogelijk zwelling tegen te gaan, kunt u het beste direct na de bovenooglidcorrectie zoveel mogelijk koelen tot u gaat slapen. De eerste koeling, voor na de bovenooglidcorrectie, wordt al in de kliniek gedaan.

Na een bovenooglidcorrectie werkt het tegengaan van reactieve zwelling het beste door te koelen met natte kompressen. In de koelkast koelt u water. Wattenschijfjes drenkt u in het koude water en hiermee koelt u de ogen. Vervang regelmatig de watjes.

Na een bovenooglidcorrectie mag u in geen enkel geval een auto besturen. Daarnaast moet u na de bovenooglidcorrectie direct starten met het koelen van de bovenoogleden, dus raden wij u aan om te regelen dat u door iemand thuisgebracht wordt.

Na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden zal het gebied rondom de ogen gezwollen en branderig kunnen aanvoelen, maar door consequent goed te koelen zal deze branderigheid en zwelling worden tegengegaan. Echter oogleden zwellen gemakkelijk op en worden snel blauw, zo ook na een bovenooglidcorrectie. De blauwe plekken kunnen enige tijd na de ooglidcorrectie van de bovenoogleden zichtbaar blijven. Echter zijn deze blauwe plekken veelal na een week verdwenen.

Zodra de hechtingen van de bovenooglidcorrectie zijn verwijderd, mag er ook weer make-up gebruikt worden. Het is mogelijk, dat u na de bovenooglidcorrectie tijdelijk last heeft van ‘droge’ ogen of ogen die wat overgevoelig zijn voor licht, maar dit is van tijdelijke aard.


COMPLICATIES NA EEN OOGLIDCORRECTIE VAN DE BOVENOOGLEDEN

Mogelijke complicaties zoals een nabloeding of een infectie komen na een bovenooglidcorrectie maar zeer zelden voor.

Als u na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden ernstige pijn krijgt in of rondom het oog en/of het gezichtsvermogen van een van de ogen minder wordt in de eerste uren na de bovenooglidcorrectie, dient u direct uw specialist te waarschuwen. Er zou dan mogelijk sprake kunnen zijn van een bloeduitstorting rondom de oogbol. Als deze niet snel behandeld wordt zou dat in het ergste geval zelfs tot blindheid kunnen leiden. Deze situatie is extreem zeldzaam.

U KRIJGT ALTIJD EEN SPOEDNUMMER MEE. UW BEHANDELEND SPECIALIST VAN FACE-BAR IS 24 UUR PER DAG EN 7 DAGEN PER WEEK VOOR U BEREIKBAAR!


WAT U VERDER NOG MOET WETEN OVER EEN OOGLIDCORRECTIE VAN DE BOVENOOGLEDEN

Het is van groot belang dat vooral de eerste dagen na de bovenooglidcorrectie zo min mogelijk druk op uw hoofd komt te staan, dit om zwelling tegen te gaan. Dit houdt in dat u na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden onder andere niet mag bukken, voorover buigen, persen en/of zwaar tillen.

Ondanks het opvolgen van onze adviezen kan het zijn dat de oogleden er in de eerste dagen na de bovenooglidcorrectie wat gezwollen en blauw uitzien. U moet er op rekenen dat de ergste zwelling en verkleuring meestal na 1 week maar soms pas twee weken na de bovenooglidcorrectie is verdwenen; het zichtbare resultaat na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden wordt pas na 6-8 weken bereikt. Van het definitieve resultaat na een ooglidcorrectie van de bovenoogleden is sprake wanneer alle zwelling verdwenen is en de littekens volledig soepel zijn geworden, dat pas na 6-8 maanden het geval is. Littekens kunnen in het meest extreme geval wel tot een jaar na een bovenooglidcorrectie actief zijn, en dus zichtbaar zijn. Gelukkig is dit maar heel zeldzaam en is bij Face-Bar meer dan 99% van alle mensen die een bovenooglidcorrectie hebben ondergaan, binnen 6 weken na een bovenooglidcorrectie al helemaal fraai genezen!

Het gebruik van make-up rondom de ogen is vanaf een week na de bovenooglidcorrectie, weer toegestaan.

Douchen mag u gewoon na de ooglidcorrectie. Probeer de plakpleistertjes welke zijn aangebracht na de bovenooglidcorrectie, droog te houden. Wanneer u (te veel) water langs de wondjes laat stromen of in bad gaat weken, zullen de hechtpleisters niet meer hechten en loslaten. De plakpleisters aangebracht na de bovenooglidcorrectie hebben tot doel het (gehechte) wondje te beschermen en de spanning van de wondranden weg te nemen wat een nog fraaier litteken oplevert. Dep de hechtpleisters droog als ze toch nat zijn geworden.

Na een bovenooglidcorrectie wordt u ca. een week na de ingreep op controle verwacht voor het verwijderen van de steristrips en hechtingen. Een eindcontrole na 6 tot 8 weken, ook voor het maken van de eindfoto’s, wordt door ons altijd gewaardeerd. Als littekencreme adviseren wij een siliconengel dan wel aloevera littekencrème. Koop geen littekencrèmes omdat wij u na de bovenooglidcorrectie afhankelijk van de staat van uw litteken een crème op maat adviseren.

Een week na het verwijderen van de hechtpleisters en hechtingen (dat is dus twee weken na de bovenooglidcorrectie) kunt u starten met het 2 maal daags (dun!) smeren van de littekencrème. Indien u na een bovenooglidcorrectie de littekencrème te dik opbrengt, komt deze in de ogen en kan deze veel irritatie (roodheid en branderigheid van de ogen) geven.

Weer een week later (drie weken na de bovenooglidcorrectie) wordt u geadviseerd om het litteken ook te masseren. Het is niet verstandig om dit met de littekencrème te doen. Er zal eerder sprake zijn dat er wat van deze littekencrème in de ogen komt met irritatie tot gevolg. Met het masseren van de bovenoogleden na een bovenooglidcorrectie adviseren wij u door te gaan tot uw laatste controle, 6-8 weken na de bovenooglidcorrectie.


OOGLIDCORRECTIE VAN DE BOVENOOGLEDEN EN VERGOEDING DOOR ZORGVERZEKERAARS

Verzekeraars vergoeden een bovenooglidcorrectie niet vanuit het basispakket. Als u een aanvullende verzekering of pakket heeft en het kan aangetoond worden dat uw ooglidcorrectie niet uit cosmetisch maar uit medisch oogpunt noodzakelijk is (uw ooglid hangt geheel of gedeeltelijk voor uw pupil), dan komt u wellicht in aanmerking voor een vergoeding van een bovenooglidcorrectie. Het beste kunt u direct bij uw eigen verzekeringsmaatschappij navragen of en onder welke voorwaarden u recht heeft op vergoeding van een bovenooglidcorrectie.


OOGLIDCORRECTIE BOVENOOGLEDEN EN BELASTINGAFTREK

De algemene regel is: als u een ooglidcorrectie van de bovenoogleden laat uitvoeren uitsluitend om cosmetische redenen dan zijn deze kosten niet aftrekbaar voor de belasting.

Als de correctie van uw bovenoogleden medisch noodzakelijk is en uw verzekeraar vergoedt geheel of gedeeltelijk deze kosten niet, dan zijn deze kosten wel aftrekbaar voor de belasting. Face-Bar kan voor u een medische noodzakelijkheid op papier zetten na de bovenooglidcorrectie.

Onze Locaties

Facebar Helmond
Stationsstraat 1, 5701 MK Helmond
T: 0492 792939

Facebar Breda
Zomergemstraat 2a, 4826 CW Breda
T: 076 5780050

Facebar Amersfoort
Polikliniek voor dermatologie en flebologie
Blokzijlpark 3a+b, 3826 BN Amersfoort
T: 033 4334600